Kakan Hermansson
Kakan Hermansson är feminist, konstnär, programledare, dj, skribent och snart författare. Dessutom hudvårdsnörd och beautybloggare. Intresserad av stil, tex hur juicy kvinnor ska få plats i mode, Västsaharas frigörelse och samlar på lesbiskt porslin. Allt detta går att sammanfatta i en blogg som är exakt här och nu!
Annons

Sheetmasks, vad är hemligheten?

Annons

Hej Kakan! Tack för bästa bloggen! <3
Jag har ett önskeinlägg: Sheet masks!
Vilka rekommenderas? Vart köper/beställer du dina? Vilka märken kan man lita på? Är de så effektiva som det sägs? Är det värt att lägga pengar på dem? Så många frågor…

Annons

Hej Cecilia och tack själv för bästa läsaren! Jag är så bortskämd med er, jag har så många frågor att jag inte kan svara på en tiondel av dom!

Och vilken bra fråga, denna skräckinjagande men högst behagliga mask som uppskattas av nästan alla jag testar den på. Den finns självklart olika prisklasser och funktioner. De flesta jag använder och ger bort är sheetmasks som jag beställer från ebay och kostar ca 280 kr för 50 stycken. Dom är riktigt bra för att vara budget, dessutom en rolig present istället för tex blommor eller bara för att muta folk in i hudvårdssekten.

Dom ser exempelvis ut såhär i förpackningen, sök på korean sheetmask, eller bara k-beauty, då har du och gotta dig i!

sheet

Här är min kära mor som demonstrerar hur en kan sätta på masken, en slapp variant. Förslagsvis trycker du den mot hela ansiktet, som mamma självklart gjorde efter att hon retat mig lite. Ett annat bra exempel är att göra med masken som mamma gör med blodpåsar på natten på jobbet, värmer i armhålan, eller som mitt exempel, sätt den i bakfickan i jeansen en stund. Det blir lite skönare då och du ska ju verkligen ha en skön stund när du gör detta.

Världens coolaste person, min mamma.

Let’s just börja såhär; Kakan Hermansson LOVES en god mask, i alla dess former. Jag skulle nog säga att mask är det jag sysslar mest med i olika varianter, exfolierande, rengörande, fuktgivande och egenihopsnickrade hemmakurer likt den med bha+lermask+oljerengöring.

Rengörande mask från Elemis. Ja min favoritrengöring, balmet som jag vurmar så för, fungerar också som en djuprengörande mask i ca 10 minuter.

FullSizeRender

En syresättande och bubblande mask, som samtidigt exfolierar från Filorga eller Bliss why not? Märk väl att jag trots detta skumskägg försöker vara sexig. 

IMG_3273

Hello Lush! Mask of Magnaminty

IMG_3478

Här ligger jag i badet i London hos Johan och Jonathan och jobbar en mask från Dermalogica och med ögonmask från Helena Rubenstein, Eye Urgency som jag fick av Jessica Blockström (Femina), en person som kan ca ALLT inom skönhet. Och kolla vad glad jag är!

FullSizeRender

Vad jag gillar med sheetmasks är att jag verkligen tar mig tid att slappna av i ca 30 minuter. Jag rengör och exfolierar alltid innan en sheet, om masken i sig inte är exfolierande. Fast jag exfolierar nog ändå eftersom jag vill få bort allt dött i facet så att allt dyrbart kan tränga in rätt ner i skelettet. Ja, om det nu vore möjligt.

Några riktigt seriösa masker jag testat på senaste är VERSO. Jag ska erkänna att detta är första produkten från Verso som jag använder och jag får nästan sexuella känslor. Verso är ett svenskt märke känt bla för sina retinolprodukter, känner ni hur det bulutar i hjärtat? För det första älskar jag kvaliten på masken, denna blöta slajmsheet (hyrogelemask även kallad) som kommer i två delar, läggs över facet och kyler på ett högst mysigt sätt. Masken innehåller Artificial Moisturizing Factor som gör det möjligt för huden att behålla mer fukt. Förutom detta hyaluronsyra och grapefruktextrakt. Det bästa med denna sorten kvalitet är att det verkligen märks att fukten förflyttas bort från masken till huden. Jag är återfuktad och har haft det riktigt skönt. Skulle gärna göra den här masken två gånger i veckan, som rekommenderat, priset är ca 800 kr för fyra masker. Utan tvekan bästa fuktmasken jag testat.

FullSizeRender[2]

large

Jag och mitt ex testade också en fuktmask från Dior Prestige. Samma princip, men också med en riktigt seriös mask som inkluderar hål för öronen, så du liksom spänner fast masken för maximal effekt. Med följer även en liten tutorial över hur du ska massera ditt ansikte under tiden den verkar, det gjorde inte jag, jag vill chilla när jag har en mask. Masken gjorde sitt som fuktmask ändå. Masken ska dra ut gifter ur facet och ge den en ”sculpting effect”. Då gäller det att använda den två gånger i veckan för det rara priset av sex masker för ca 1600 kr. Kände mig grovt återfuktad dagen efter och hade det mycket skönt.

FullSizeRender (1)diorsheet

Den här lilla rackaren är liksom av guld, ja inte solitt, men det är ändå guld. Jag mötte Jamela guldmask under inspelningen av filmen som vi visade precis innan Ellegalan drog igång. Masken innehåller 24 karats guld, exakt hur mycket vet nog ingen, vegan och ej testad på djur. Kostar 149 kronor och är faktiskt riktigt bra, inte bara en snygg och kool mask utan gör sitt jobb. Jamela påstår själva att masken ökar hudens fuktighet med 92%, Den är dessutom så go att ha på ansiktet.

IMG_8728

Hoppas i njuter av denna info samt örti selfies på this beautiful girls.

Puss och kram mask lovers

Cakeman

 

Annons

Dela på:
Laddar