Annons
Annons

Serumens djungel är min lag (+nattkräm)


 

Hej Kakan!

En liten fråga ang. serum & nattkräm. Jag är 26 år gammal och har precis börjat att fördjupa mig mer i hudvård. Har alltid haft ganska torr hy, ej problem med finnar osv, dock när jag slutade gå på p-piller så har den blivit lite mer blandad. Lider även av lite mild Perioral Dermatitis. Min rutin består just nu av tvätt (Kiehl’s Ultra Facial Wash eller Body Shop Cleansing Balm) + ansiktsvatten (Pixi Glow Tonic) + Ögonkräm (Kiehls)+ Olja (Pixi Rose Oil Blend) + ansiktskräm (Kiehl’s Utra Facial Cream). Använder även Pixi Exfoliating Glow Serum 1-2 ggr per vecka.

Annons

Första frågan är ang serum: Har du någon rekommendation på ett serum som jag kan använda dagligen. Eller räcker det med olja? Har ibland lite svårt att förstå skillnaden. Har gjort lite research och det verkar som många serum är anti-aging, dock känns det lite tidigt att börja med det, eller? Ang nattkräm så har jag förstått att det skulle vara bra att inkludera det i min rutin. Har du några favoriter?

Tack och kram <3

Hej kära Lisa.

Kul att du odlat ett nytt intresse hehe. Frågan om när en ska börja med antiage kommer upp då och då, och jag säger; kör. Antiage kommer ju i olika styrkor och innebär olika saker, och alla våra hudar är och reagerar olika. Det värsta som kan hända är att du har för ung hy och att inget händer. Men förmodligen kommer den göra nåt gott.

När det kommer till hudvårdsdjungeln är serum det snårigaste träsket. Jag testar mer än gärna nya serum och har skrivit om det både här och där. Det finns en miljard serum och jag brukar anpassa det till min hudtyp plus årstid.

vintern kör jag alltid minst ett serum som är oljebaserat, som skydd och återfuktning mot kyla. Det funkar att slänga in ett som tillsätter c-vitamin eller hylorunsyra, som kanske exfolierar lite milt också.När jag läser igenom din rutin skulle jag nog byta ut Kiehl’s Ultra Fashial Wash mot en annan slags rengöring. Jag hade den ett tag och den är inget för oss torrisar, den torkar ut för mycket. Kör antingen ett balm, jag brukar rekommendera Elemis Pro Collagen, Peter Thomas Roth eller Neal’s Yard när det kommer till balm. Det rengör skonsamt och torkar inte ut huden, vilket kan hjälpa till att undvika finnar som ofta kommer när huden är just torr och vill kompensera med talg.

Just nu använder jag ett serum både dag och kväll från Murad, Sensitive Skin Soothing Serum. Jag kör egentligen en annan serie från Murad, Age Reform som verkligen överraskat mig positivt. Men att bubba in något för känslig hud gör mig bara gott. Detta serum e liksom fullproppat med fukt och åter fukt, är väldigt milt, innehåller fuktbindade ingredienser och antioxidanter. Perfekt tycker jag nu när solen ligger på och jag vet att min hud kan bli lite stressad. Pris ca 700 kr.

10072

Men jag varierar också med ett så ljuvlig oljeserum från Medik8, Glow Oil, som är precis som det låter. En fuktgivande olja, som också är ett serum som ger dig glow. Denna silkeslena c-vitaminolja passar dig som är torr, eller normal eller känslig, ja det är visst en all aroundolja och ärligt talat förstår jag inte varför den inte skulle funka på fet hy, olja plus olja är ingen dum ide alls. Serumet hjälper som solskador, förbättra hudens elasticitet och öka kollagen produktionen. Det spelar ingen roll vad nån säger om den här oljan, good or bad för jag ÄLSKAR den. Och den doftar liksom helt perfekt, svagt av nåt jag vill gifta mig med.
645 kr.

glow-oil-medik8

Som kronan på verket ger jag dig nu ett ännu lyxigare och dyrare serum. Allas älskling kostar 1250 för 30 ml men ingen har väl nånsin inte blivit nöjd? Jag testar Transderma O och vill bada i det. Du skulle nog passa mer med Transderma M, som är anpassad för torr hy. Serumet är baserat på samma ceramider och lipider som förekommer i din hy som hjälper till att absorbera djupt ner i huden. Transderma, oavsett variant har alltid gett mig en slät hy, glow och massor av fukt. Jag känner mig aldrig torr eller glåmig. Den lugnar dessutom irriterad hy.

Transderma-M-side-1200-ol

Sist vill jag även tillägga, självklart ska du ha en nattkräm. Khiel’s Ultra Facial Cream räcker inte för oss torrisar, satsa på något fetare som matchar ditt serum väl, dock inte jobbigt fet. Tex denna ljuvliga från Murad!

10051.1459135322

Och sist men inte minst, har du varit hos läkaren med din Perioral Dermatitis? Om inte, gå genast!

Kram Kakan

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar