Annons
Annons

Serum for life, men NÄR?


 

Hej hej!

Snabb fråga.

Serum både morgon och kväll, eller bara en gång om dagen?

#serumforlife

/Sofie

Sofie, otroligt bra fråga. Älskar er bloggläsare och bloggen för det är så bra nivå på alla frågor och då även svaren!

Serum, eller serum for life är verkligen goa grejer.

Annons

Många frågar om serum verkligen är nödvändigt, och svaret kan antingen bli; inget är nödvändigt, inte ens spf, eller, ja, det är livsnödvändigt, det är nämligen serumet som funkar som grund eller mer som en katalysator för nästkommande produkt. Det förbereder huden på vad som komma skall och gör nästa produkt en tjänst. Många serum består av mindre molekyler än tex krämer och penetrerar djupare. Ja serum är oslagbart. Och därför en dyr produkt oftast.

Så till frågan, när ska då serum användas? Det beror helt på serumets natur. Det finns serum anpassade för dagen, som ska verka som skydd och fuktbevarande. På vintern går jag aldrig utan ett fuktserum och sedan en olja, på kvällen kanske ett med lite krut i, med bha eller aha i, sedan olja och en go nattkräm. Det finns serum som funkar för både dag och natt, som är fuktgivande eller vårdande, det är helt enkelt olika. Om du skriver här nere vad du har för serum kan vi utgå från det!

Här är några serum jag kan rekommendera, varmt!

Elemis Superfood facial oil. Det här är en riktigt fuktgivande ansiktsolja för såväl soliga sommardagars reparerande nätter och dygnet runt på vinterns kalla rumpa. Återfuktar och lugnare huden med bla broccilofröolja. 599 kr för 15 ml.

Akademiklinikens Pure Repair Night är ett retinolbaserat serum som verkar mot fina linjer och pigmentförändringar. En va de bästa retinolprodukter jag testat. Jobbar på kollagenproduktionen och lystern. Används nattetid, förslagsvis inte på sommaren och spf är alltid ett måste under retinolbehandling. 979 kr för 50 ml.

En klassiker, en älskad sådan är Clarins Lotus Face Treatment Oil. Redan 1965 började Clarins jobba med växtetrakt för skönhetsindustrin. Kombinationen av växtextrakt och essentiella oljor ger huden balans. Denna verkar också renande och utrensande, för att inte tala om återfuktande. Doften är magisk, tack vare rosmarin, geranium och lotus. Kan användas dag som natt. 369 kr för 30 ml.

Vaknar varje morgon och ger mig själv en välbehövd ansiktstvätt. Sedan grundar jag med Medik8 C-tetra, ett serum som förutom doftar helt himmelsk också är 100% c-vitaminserum. C-vitamin är krångligt att förpacka men detta har Medik8 lyckats med och jag är inte förvånad. Sällan besviken på deras produkter. I en bas av mjuk jojobaolja skyddar serumet mot uv-strålar och är därför så bra att grunda med på just sommaren. Ska även stimulera kollagenprodukten och öka elasticiteten och ge en jämnare struktur. 559 kr för 30 ml.

(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar