Marcus Samuelsson lanserar American Table

  • AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Stjärnkocken Marcus Samuelsson på sin nya restaurang American Table på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Clarion Hotel Sign i Stockholm lanserar ett nytt restaurangkoncept med Marcus Samuelsson – American Table. Helt enkelt det bästa ur amerikansk matkultur samlat på ett ställe. Och vilket lyckat koncept! I den, förut lite strikta restaurangen, har designklassikerna mjukats upp med växter, porslin och inlagda grönsaker och köket har helt bytt plats och ligger nu helt öppet inför alla gäster. I mitten av restaurangen står två stora diagonala bord, community tables, där det också finns en kokplatta så att en kock kan tillaga maten mitt bland gästerna om det så behövs.

I istråget ryms, förutom hummer och vin, även restaurangens egna öl, en fruktig ale.
I mitten står två långbord, för gemensamma sittningar.

Maten är genuin och enkel – fantastisk god och välkomponerad.

En saftig burgare med en bit bringa och picklad gurka.
All american – saftigt och supergott majsbröd!
Rebecca från vår systersajt recept.se provsmakar.
Lobster Mac & Cheese – comfort food när det är som bäst!
Full insyn i det öppna köket ger en härlig – och ärlig – stämning.
Friterad kyckling, rökt potatismos, stuvade ärtor, senap och frisk äppelsallad.

Efterrätterna höll också samma goda och genuina klass.

Chokladbrownie.

 

Pecan pie – det bästa av Amerika i en liten skål!