Annons
Annons

Rengöringsoljor!


 

Hej Kakan!
Nu känns det som att cleansing oil är hetare än någonsin och jag undrar om det verkligen är ett must att ha i badrumsskåpet? Om cleansing oil ska vara bra för att ta bort solkräm och foundation och sånt, fyller då inte ett micellärt vatten samma funktion? Gillar dock känslan av olja på huden för det känns skönt och mjukt, men är lite osäker på om mitt bankkonto känner likadant.
PS: du är bäst <3

Annons

Kära Cecilia!

Rengöringsolja är en av flera rengöringsalternativ till ditt lilla face. Antingen kör du en olja, balm, mjölk eller mousse, gel eller tvålbaserad. Jag skulle aldrig ersätta, eller rekommendera att ett micellärt vatten skulle ersätta en sådan rengöring. Ett micellärt vatten kan användas efter rengöringen, som del två, där du vill få bort den sista smutsen och vara riktigt noggrann. Du behöver en riktig rengöring som tar bort allt smink och smuts, och räcker inte ett micellärt vatten. Jag vet att många kör det som sin enda rengöring, men om en vill ta sin hudvård på allvar skulle jag genast lägga till en annan rengöring innan det micellära vattnet.

Tyvärr är rengöringsoljor ganska dyra, men förutom balm är detta utan tvekan min bästa rengöring. Dom doftar ofta så gott och rengör utan att torka ut för en torris som jag!

Elemis är ett av mina favoritmärken, även kunglig hovleverantörer till det engelska kungahuset. Inte för att jag är kungahuslover, men kul info. Hatar inte denna Nourishing omega-rich cleansing oil. Doftar ljuvligt, tar bort all skit och lämnar mig mjuk och återfuktad. Innehåller mer än 90% naturliga oljor för den som är intresserad av sådant. Pris ca 399 för 195 ml.

bareMinerals har en rengöringsolja som fungerar som alla andra, rengör och luckrar upp smuts och smink, men du kan också tillsätta lite vatten så bli oljan till en go mjölkig variant. Det gör jag personligen aldrig, men i duschen blir det ju oundvikligt. Har en svag doft av lavendel och mandarin. Kan användas kring ögonen och rekommenderas att göras två gånger så all smuts försvinner. Pris ca 319 kr för 180 ml.

Kiehl’s har utvecklat sin Midnight Recovery Oil till en liknande cleansing oil, och då mår jag bra. Doftar ungefär likadant och jobbar effektivt. Som med alla andra rengöringar masserar jag in i ansiktet och köttar även på för att få bort ögonmake, och torkar sedan av med en blöt frottéhandduk. Passar mig som torris och även bland och fet hy. 325 kr för 175 ml.

Caudalíe Make up removing cleansing oil, herre min hudvårdsgud vad denna doftar gott. Som om ett stycke olja gjord på mandel svepen den över ansiktet och rengör utan att kladda eller bli fett. Ansiktet lämnas mjukt och framför allt rent. Funkar även för vattenfast smink! 100% naturliga ingredienser och bara underbar. Ca 200 kr för 100 ml.

Det här är lätt L’Occitanes bästa produkt enligt mig, en enkel och okomplicerad rengöringsolja som inte lämnar några rester av varken smuts eller smink kvar. Sheaoljan gör ditt ansikte mjukt och tillsätter du vatten blir det lite mjölkigt skum av det hele. Ca 200 kr för 200 ml för Shea Cleansing oil.

 

 

 

(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar