Annons
Annons

Rengöringsbalm, livets under <3


 

Malin 

Kan vi inte få lite tips på rengöringsbalms? 😛 Är en sån där klassisk ”tvål och vatten” ansiktstvättare (obs så klart ej vanlig tvål men har alltid haft ansiktstvättar som löddrar) och att rengöra med ett balm känns som en mytisk värld jag inte förstår mig på – men är nyfiken!

YES jag älskar rengöringsbalm.

Annons

Läste precis ett gammalt inlägg om ett balm där jag skrivit ”Om vi säger att beauty var en enda lång parad, typ prideparaden, så skulle jag lätt gå i rengöringsbalmssektionen VARJE år. Ja, jag hade varit lockad att gå i läppstift och eyeliner, och säkerligen sneglat åt syrornas sektion, men jag älskar rengöringsbalm.”

Så skrev jag för 1.5 år sedan i ett inlägg som bara handlade om Peter Thomas Roths 24 k gold luxury cleansing butter. ”Jag är rädd att jag hittat den ultimata rengöringen, och jag är inte nöjd med känslan över att behöva sluta leta. Men inget doftar så gott som denna, eller känns så bra. Om den lämnar extremt subtila små guldkorn i facet efter användning? Svar ja. Det känns förföriskt att trycka ner fingret i den där guldiga massan och jag råkade se mig själv i spegeln när jag gjorde det; hade ett löjligt lyckligt leende och var helt tillfreds. Jag älskar hudvård när den är så här bra.” En burk full med kamomillsmör, gurkmeja, honung och guld kostar 579 kr. Dryg som bara den och ska passa torr hy, känslig hy och mogen!

Inte sällan tipsar jag om Neal’s Yard och deras allaroundbalm Wild Rose Beauty Balm. Funkar inte bara som rengöring utan som dag och nattkräm, och även som mask. Doften är speciell, det tog ett tag för mig att vänja mig, men resultatet var bättre. Jag använder denna endast som rengöring, som ett balm. Det är fett och rejält, drygt som alla andra balm. Krämar in och masserar och torkar av med en blöt och varm handduk. Innehåller höga halter av nyponolja som e full av antipoxidanter, samt geranium (vanligt förekommande i Neal’s Yards produkter), gurkört och hampaoljor. Och allt e ekologiskt, så underbart. Pris ca 391 kr för 50 ml.

Och nu till en annan favorit som aldrig gjort nån besviken. Skoja, hur ska jag kunna veta det? Men alla som jag pratar med som testat detta är sålda! Elemis Pro Collagen Cleansing Balm, här har vi sexuell känsla för Dr Cakeman. Doftar precis rätt för mig, lite strävt men ändå milt av bla geranium, lavendel, mynta, eucalyptus och apelsin bla. Precis som alla andra oljebaserade balms löser denna upp smink och andra orenheter, men jag tycker ändå att du ska fortsätta med en annan rengöring efteråt, för det e så kul och nödvändigt att dubbelrengöra. Pris ca 599 kr för en dryg portion om 150 gram.

 Håll utkik för snart kommer det fler balmtips! <3

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar