Annons
Annons

Om jag använder skrubb?


 

Hej Kakan! Herre gud vilken fantastisk människa du verkar vara. Snälla ändra dig ALDRIG!!
Jag har en fråga som kanske är riktigt dum, men tänker att här är högt i tak. Använder du någon scrub för det lille ansiktet?
Om man använder syror som peeling, som den från Paula’s Choice som du så ofta pratar om (och som nu står högst upp på min önskelista..), är tanken att man också ska skrubba ansiktet några gånger i veckan? Eller är dem två inte alls liknande varandra? Snälla berätta lite om hur du tänker, jag vill så gärna veta!

Tack!

Annons

Amelie, inga frågor är dumma! Men Svar ja, jag exfolierar, det är livets grundsten. Bort med den döda och välkomna ny, frisk och glowy skin! Och nej, jag har inga planer på att ändra detta vinnande koncept som är jag!

Det finns främst två skillnader när det kommer till exfoliering/peeling/skrubb och det är mekanisk eller kemisk. Mekanisk skrubbar och river runt med korn, små kulor, bitar av olika sorters material tex snäckor, kaffe, havre eller ja, varför inte malda rubiner som jag en gång testat. Mekanisk skrubb känns oftast så himla härligt, det gör alltid jobbet, även om det lätt kan bli för mycket eftersom  vissa hudar är känsliga och en gärna river runt lite extra. Jag var länge inne på den mekaniska peelingen eftersom den ger mig ett så maximalt resultat, huden känns verkligen som en liten barnrumpa dagen efter. Men risken med mekanisk är som sagt att en tar i för mycket och att en skadar huden. Speciellt jag som är dj gränslös när det kommer till just peeling, jag kunde skrubba i all oändlighet och när jag gjorde en hudscanning hos Elemis såg jag att jag utsatt mina kinder för grov påfrestning.

Den kemiska peelingen som en gör hemma, kan såklart vara aggressiv den också, men där är det syror som peelar, och även om det känns mer tycker jag det är mildare. Jag är iof ganska ointresserad av mild och brukar alltid brassa på. Står det 3 minuter är det en stark peeling, då kör jag 10. Står det 10 är det en mesig peeling för mig, då får den bränna på rejält om den ska göra något för mig alls.

Däremot kan jag behöva polera upp facet då och då, med en mekanisk peeling, så den synliga döda huden försvinner bort. Inte så att vi har sjok av kycklingskinnsliknande bitar som behövs dras bort, men känslan av en riktigt kornpeeling är underbar.

Jag exfolierar i stort set varje dag, med undantag för efter behandlingar som påfrestat huden mycket och där jag behöver återhämtning och bara ömma kyssar. På sommaren exfolierar jag ibland kvällstid med en bha-toner från Paulas’s Choice, ja den jag alltid tjatar om. På vintern finns det ingen kontroll på vad jag gör med huden.

Peter Thomas Roths Pumpkin Enzyme Mask har jag rekommenderat innan. Pumpaenzym röjer bort döda hudceller och AHA exfolierar huden och gör den glowy och fräsch. En av de starkaste kvinnorna jag nånsin lagt på mitt ansikte, grät första gången jag använde den, skrek från badrummet men härdade ut. Använder du den under våren är solskydd 50 det minsta du ska ha på. Den e riktigt sjukt stark. Luktar ljuvligt, pepparkaksdeg. 650 kr ca.

 

Peter-Thomas-Roth-Pumpkin-Enzyme-Mask-edit

Exuviance Triple Microdemabrasion Face Polish skojar du inte heller bort. Detta var nog den första riviga exfoliering jag använde och fick verkligen mersmak för att go harder. Doftar gott, av papayaenzym som jobbar exfolierande och cellförnyande. Går såklart, som alla andra masker att ha på sig kortare tid för att inte bränna på för hårt. Pris ca 499 kr.

60828

Hej och välkommen till klubben för brinnande ansikten, Beauté Pacifique här näst. Också en intensiv kur som passar allt från normal hud till akne och plitig, obs ej känslig. Hudens blodcirkulation stimuleras, den gör det vanliga jobbet dvs tar bort döda hudceller och fräschar upp, men ökar också fukten i huden. Jag älskar BF, ett fantastisk märke, i skitful förpackning och ibland med konstiga parfymer, men jag älskar det! Pris ca 479 kr.

beaute-pacifique-clinical-super-3-exfoliator-closeup-760x507

Den här 10% aha över night weekly surfacing treatmentet ÄLSKAR jag som min förstfödda. Kanske är detta min förstfödda? Jag använder den då och då över natten, först rengör jag och sen lägger jag på denna som ett serum, inga onödiga bomullsplättar som suger upp produkter i onödan inte. Den får ligga på och jobba ca 5 minuter, sen jobbar jag en nattkräm över, oftast en fuktmask. Det är den bästa kyssen, exfoliering plus fuktmask. Blir fan nästan rörd när jag tänker på det. Pris ca 419 kr och räcker i ett år.

41lo4g8WrbL

 

Nu understryker jag igen. Ni får inte använda dessa produkter utan att ha hög spf dagarna efter.

<3

 

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar