Annons
Annons

Olja mot olja mot olja mot olja?


 
Hej!
Ställer min första fråga nånsin nu (menar alltså nånsin på en blogg, hah!). Jag har problem med förstorade porer, främst. Har läst och experimenterat med oljor, den sk Oil Cleansing Method (OCM).

Annons

Jag blandar olika oljor i olika volymer som ska hjälpa olika typer av hudproblem. Tex har jag nu ricinolja, aprikoskärnolja, avokadolja plus några droppar essentiella oljor. Har du synpunkter på denna rengöringsmetod? Jag använder den med en varm, fuktad handduk för att öppna porerna samt för att torka bort oljorna med. Tycker på något sätt att det är logiskt att ”fett löser fett”, alltså oljor mot talgproduktionen som är out of control. Tycker det funkar fint mot min torra hy (som ändå får massa blackheads, go figure). Men hur den långsiktiga effekten är, är svårare att säga. Vill gärna få din input, litar på din kunskap och goda omdöme!

Hello lil Lez!
Varmt välkommen till blogg world, hoppas du ska trivas och känna dig trygg. OBS viktigt på min blogg att folk känner sig trygga.
Jag har aldrig testat the famous OCM. Men ÄLSKAR ju oljor och speciellt balm med olja i. Jag tänker såhär, funkar det på dig så kör. Den långsiktiga effekten är nog att du är väldigt återfuktad, jag känner skillnad direkt på när jag blandade in olja i mitt hudliv. Men undrar om du då och då exfolierar, annars finns risk för att du täpper till porerna.
Förstorade porer har vi alla, det är extremt få som har små porer. Och dom avundas jag, men gläds med… eller? Jo haha det gör jag. Jag skulle balansera denna oljebehandling med en daglig exfoliator, den klassika bha-syran (morgon och kväll efter oljan) eller/och lite grövre veckorvisa exfolieringar. Om du har torr hy måste du rensa bort den döda huden som lätt uppstår när torrheten tar över. Det känns lugnt, du har koll.  <3
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar