Annons
Annons

Min innersta solhemlighet ger jag er nu


 

Okej ni vet vad jag tycker om sol, spf och exponering av UV. Men till sanningen hör också att jag älskar att vara brunbränd. Alla somrar i Lysekil var den samma, vi gick upp vid 9 och tittade på sommarlovsmorgon, även om mitt intresse avtog för varje år som gick gällde det att solidariskt följa Tippen med min fyra år yngre lillasyster. Medan mamma eller pappa köpte färska frallor på Björsells ner för backen och sen packade dagens förnödenheter glodde på vi tv och när klockan slog tio packade vi in oss i vår Jetta Volkwagen. Väl på Pinnevika badade vi och solade till klockan 17, sen raskt hem till perfekt middag och slutligen kvällspromenad.

Annons

Jag brände mig första gången när jag var 19. Vad jag minns från min barndoms salta bad är mina föräldrar som neurotiskt smörjde in mig, det va helt enkelt ett jävla smörjande. Men alltid brun och aldrig bränd.

Detta vill jag såklart fortfarande uppnå. Nej jag lider inte av tanorexia, men gillar en brundbränd look. I somras när jag var i Palma och och skrev min bok var det krångligt. Mestadels satt jag uppe på fjärde våningen med AC’n påslagen på 19 grader och skrev och skrev. Utanför sken solen och solkysste alla utom mig. Skulle jag verkligen vara två veckor på en semesterö utan att bli brun? Nonne nonne. Lena, som tidigare jobbade som lärare på Elisabethskolan packade inför resan med en liten test av Decleors Aroma Sun Expert, self tanning milk, en BUS som gradvis ger en lite färg. Jag jobbade på några kvällar i veckan med krämen och såg liksom helt ok ut. Vilken lösning! Behöver inte vara jättemycket i solen men ändå lite, och blir fortfarande brun. Då och då unnade jag mig ändå några strandtimmar vill jag tillägga.

Asså snälla, jag vet väl att BUS (brun utan sol) inte är en nyhet, men för mig är denna kombinationen en riktigt hit. För mig innebär det att sola lagom och med försiktighet och ändå lyckas få lite bränna. Jag e liksom skitnöjd, varför har ingen sagt det här till mig tidigare, jag älskar denna blandning!

Kolla så nöjd jag är i Parga!

IMG_2751

Ett stycke self tanning milk. Doftar såklart en aning BUS, men inget som stör! Pris ca 249 kr. Har tom köpt den!

IMG_2759

På kvällen kanske jag smörjer in mig i en go diskret glittrig olja från Yves Rocher. Står absolut som god konkurrent till NUXE kända shimmer oil, men betydligt billigare. Pris ca 119 kr. Märk väl mina konstnärliga bilder. Fem år på konstfack.

IMG_2760

Ps imorn kommer ett nytt avsnitt av Under Huden! Jag har intervjuat en musiker som är mer besatt av hudvård än jag nånsin kommer bli. Vem vill ni ha som gäst?? Vad vill ni att vi snackar om?

 

<3

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar