Annons
Annons

Micellärt vatten eller toner?


 

Elin 

Hej!

För en oinsatt, vad är skillnaden mellan micellärt vatten och en toner? Jag har tänkt att det micellära avslutar rengöringen och att tonern förbereder för serum och kräm.

Jag använder bägge, typ efter varandra, är det onödigt?

Hej Elin.

Nästan inget är onödigt skulle jag säga. Alltså förutom sexism och sånt.

Jag brukar kort och gott säga såhär. Micellärt vatten ska TA och toner ska GE.

Det micellära vattnet ska alltså ta. Ta bort skiten, ta bort det sista i rengöringen, ta för att ge plats åt det nya! 

Det micellära vattnet är en skonsam rengöring som kan användas för sig eller som avslutning i rengöringen. Eller varför inte i början om en vill få bort ett lager smink innan balm/gel/mjölk/vilken rengöring du nu föredrar. Grejen med ”meciellar” eller ”micellaire” är att produkten har en magic sammansättning som drar åt sig smutspartiklarna och orenheter. Vi snackar alltså om små magneteffekter som för att smutsen avlägsnas från huden utan vare sig starka kemikalier eller en massa gnuggande. Därför passar det också till dom som är känsliga och tex på sommaren när huden kan vara lite solkysst och irriterad. Måste passa på att tillägga att alla inte pallar micellärt vatten även om det är anpassat till känslig hy. Dom flesta mv innehåller ej alkohol, gör dom det är det en betydligt mindre mängd än vanliga ansiktsvatten.

Så när du rengjort dit sista steg med det micellära undret, är du helt enkelt redo för nästa steg i din rutin.

Där kommer kanske tonern in! Tonern ska ge, den kan vara en bha-toner, en uppfräschande sådan eller en lugnande. Toner kan vara fyllda med syror eller bara lite fuktgivande. Men alla bidrar dom med något som ska in i huden, inte ta från huden som föregående produkt. Toner brukar jag ha efter rengöring och innan serum!

Hoppas jag löste nåt bekymmer <3

Dr Cakeman

Annons
(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar