Yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter
- AvLinn Grubbström
En frisk yoghurtbowl med apelsin, hasselnötter och havregryn är den bästa starten på dagen!
Yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter
Både vacker och god!
4 portioner
Du behöver:
4 dl keso
6 dl grekisk yoghurt, 10 %
Topping:
½ dl hasselnötter
75 g havregryn
2 msk solroskärnor
1 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk tahini
4 apelsiner
½ granatäpple
1 nypa mald kardemumma
Gör så här:
- Blanda keso och yoghurt och lägg upp det i skålar.
- Topping: Hacka hasselnötterna grovt och blanda dem med havregryn och solroskärnor. Värm kokosolja, honung och tahini i en stekpanna. Tillsätt havregrynsblandningen och rör om tills det är gyllene. Låt det svalna i 10 minuter.
- Skala apelsinerna och skiva dem tunt. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Strö havregrynsblandningen och kardemumman över yoghurten innan servering. Toppa med apelsinskivor och granatäppelkärnor.
Foto: Columbus Leth
