Wontonknyten med kryddig färs

  • AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Wontonknyten med kryddig färs

15 stycken

Tid: 20 minuter

Riktiga små läckerheter som är försvinnande goda!

 

200 g nötfärs

1 tsk sambal oelek

2 msk koriander

2 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk fisksås

2 tsk honung

15 wontonpapper

1 ägg

olja

 

Lägg köttfärsen i en skål och lägg i sambal oelek. Hacka koriander och skär salladslöken i mindre bitar som du blandar med färsen. Riv i vitlök. Blanda i fisksås och honung. Lägg knappt 1 matsked med färs på ett wontonpapper. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in kanterna så att det blir små paket. Värm oljan i ett stekjärn. Stek knytena gyllen-bruna på båda sidor.

 

recept Fia Arosenius Ahlanzberg

foto Carin Pålsson