Vitmögelost med plommonfyllning

  • AvRedaktionen
Vitmögelost med plommonfyllning.
Neufchâtel är en klassisk fransk hjärtformad vitmögelost. Går att ersätta med andra vitmögelostar, som till exempel camembert eller brie. Sötman och vaniljtonerna i plommonen förhöjer den mjuka sältan i osten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6–8 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 Neufchâtel-ost

250 g urkärnade och torkade plommon av hög kvalitet

2 msk prune eau de vie (calvados eller armagnac)

Till servering:

baguette eller rågrån

Gör så här:

Halvera osten och lägg ”locket” åt sidan. Täck bottendelen med ett lager torkade plommon och stänk över lite calvados eller annan alkohol. Lägg på toppen och servera i tårtbitar tillsammans med en krispig baguette eller rågrån.

Vitmögelost med plommonfyllning.
Vitmögelost med plommonfyllning.

Av: Luisa Ferdenzi
Foto: Laura Edwards

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!