Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Vitlöksräkor med persilja och citron

20 mar, 2019
AvRedaktionen
Vitlöksräkor med persilja och citron.
Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron är en riktig klassiker. Servera med ett gott lantbröd och gärna ett glas vitt vin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer (som tapas)

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 msk olivolja

3 vitlöksklyftor (hackade)

1 nypa chiliflagor

400 g råa skalade räkor (MSC-märkta)

saft från 1/2 citron

1 nypa flingsalt

1 näve slätbladig persilja (hackad)

Gör så här:

Värm olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftor tillsammans med en nypa chiliflingor. Tillsätt räkorna och tillaga på hög värme i cirka 2–3 minuter, tills de blivit rosa. Pressa över saften från 1/2 citron och strö över persilja och flingsalt. Servera med ett gott lantbröd.

Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron.
Vitlöksfrästa räkor med persilja och citron. Foto: Shutterstock

Recept: Jennifer Joyce

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons