Vit glögg med fläder och calvados

Recept på vit glögg med fläder och calvados
Gör din vita glögg härligt fruktig och kryddig med både fläder och calvados. Värmer fint efter en kall dag utomhus!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Vit glögg med fläder och calvados

Kryddig och väldigt smakrik, värmande glögg.

12 personer

Tid: 20 minuter + tid att dra

Du behöver:

150 g sultanrussin
1 dl calvados
5 hela korianderfrön
2 hela kryddpepparkorn
2 kardemummakapslar
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 tsk hela svartpepparkorn
1 lagerblad
1 liter koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
1 citron

Till servering:

2 liter vitt vin
2 dl snaps
50 g mandelspån
1 citron

Gör så här:

  1. Lägg russinen i en skål, häll på calvados och låt dra över natten.
  2. Rosta alla kryddor lätt i en tjockbottnad kastrull i ett par minuter.
  3. Häll på flädersaften. Tillsätt delad vaniljstång och frön, citronsaft och rivet citronskal. Koka upp och låt koka i ca 20 minuter.
  4. Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 10 minuter. Sila bort kryddor och citronskal (spara gärna kanelstången och stjärnanisen till servering).
  5. Vid servering: Värm blandningen tillsammans med vitt vin till precis under kokpunkten. Tillsätt snaps, russin, mandelspån och citronskivor. Servera i höga glas och dekorera gärna med kanelstång och stjärnanis.

Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomatBrand logo

Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Foto: Columbus Leth