Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Vit chokladblondie med hallon och mandel

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Vit chokladblondie med hallon och mandel.
Vit chokladblondie med hallon och mandel som bakas enkelt i långpanna. Servera med kaffe och kanske en klick glass eller grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

24 bitar

Du behöver:

330 g vit choklad

160 g smör

3 ägg

1/2 dl socker

1/2 dl ljust muscovadosocker

3 3/4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk salt

250 g hallon

50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 165°. Smörj en form, ca 30×20 cm, och täck med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den med smöret i mikron.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner choklad- och smörblandningen i det. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, håll koll så att den inte bränns vid, lägg i sådana fall över folie. Låt svalna innan den skärs i bitar.
Vit chokladblondie med hallon och mandel.
Vit chokladblondie med hallon och mandel.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons