Vegetarisk gulasch med Quorn

  • AvRedaktionen
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Vegetarisk gulasch med Quorn.
Vegetarisk gulasch med Quorn.

4 portioner

1 paket Quorn Färs (300 g)

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk olja

2 dl passerade tomater

1,5 msk paprikapulver

1,5 msk kummin

2-3 dl vatten

1,5 msk balsamvinäger

1 grön paprika

salt

svartpeppar

Till servering:

turkisk yoghurt

färskt bröd

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs på medelvärme.

2. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket ock koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.

3. Lägg i Quorn Färs och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i bitar och lägg dem i grytan. Servera gärna med turkisk yoghurt och färskt bröd.

Näringsvärde per portion: 285 kcal/27g kolhydrater/17g protein/11g fett (inklusive 1 skiva surdegsbröd och 50 g turkisk yoghurt)