Varmrökt lax kedgeree

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
EMV802 10minuterÌÐE.indd

Varmrökt lax kedgeree

2 personer

Tid: 10 minuter

Basmatiris är medium på GI-skalan, men citronen hjälper till sänka värdet.

150 g varmrökt lax (i bitar)

3 ägg

basmatiris i mikrougnsförpackning

2 salladslökar (skivade)

1 röd chili (finhackad, utan frön)

smör

2 tsk curry

1 litet knippe persilja (grovhackad)

citronklyftor

Lägg äggen i kokande vatten i 7 minuter. Skölj under kallt vatten och skala. Mikra rispåsen enligt förpackningens anvisningar. Stek under tiden salladslök och chili med en klick smör i en liten gryta med nonstickbeläggning. Tillsätt curry och låt steka i någon minut. Tillsätt riset och rör om. Vänd i fi sken tills bitarna är varma. Rör i persiljan. Fördela på 2 tallrikar och toppa med halverade ägg. Servera med citronklyftor, som kan pressas över.