Varma päronsnittar med ädelost och skinka

Recept på varma päronsnittar med ädelost och skinka
Dessa päronsnittar med ädelost och skinka är ett måste till alla adventsmingel! Sött, salt och varmt – allt i en tugga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo

Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Varma päronsnittar med ädelost och skinka

Salta, varma och söta – ett jättegott tillbehör.

Bjud på varma päronsnittar med ädelost och skinka till glöggen

14 stycken

Du behöver:

2–3 päron, fast sort
140 g ädelost
150 g julskinka i tunna skivor
1 dl valnötter
3 kvistar färsk timjan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur päronen och dela dem i klyftor. Dela osten i mindre bitar. Halvera eller dela skinkskivorna i tre delar om de är väldigt stora. Lägg i hop en päronbit med en ostbit och linda in dem i skinkan. Fortsätt likadant med resten av päronen och ostbitarna.
  2. Lägg dem i en oljad ugnsfast form och rosta i mitten av ugnen ca 5–8 minuter. Ta ut päronen och toppa dem med valnötter och timjan.

Foto: Lisa Björner