Varm choklad med kanel och marshmallows

Recept på varm choklad med kanel och marshmallows
Inget slår en kopp varm choklad när snön faller ute – särskilt inte en värmande kopp med både kanel och mashmallows! Gott för både stora och små!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo

Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Varm choklad med kanel och marshmallows

Piffa lite extra genom att trä upp marshmallows på träpinnar. Vill du ha en mildare smak? Byt ut hälften av den mörka chokladen mot mjölkchoklad.

Varm choklad med kanel och marshmallows
Columbus Leth

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

200 g mörk choklad
1 tsk mald kanel
8 dl mjölk
4 kanelstänger
30 minimarshmallows

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad tillsammans med kanelen.
  2. Häll den smälta chokladen i en tjockbottnad kastrull och tillsätt mjölken.
  3. Värm försiktigt upp choklad­blandningen – den får inte koka.
  4. Trä gärna marshmallows på små träspett vid servering.
  5. Servera den varma chokladen i koppar ­tillsammans med en kanelstång och marshmallows på toppen.

Foto: Columbus Leth