Världens enklaste pulled chicken

  • AvTess Medina
Recept på världens enklaste pulled chicken
Eva Hilden Smith
Perfekt när du är sugen på något annat än köttfärs till dina tacos – ta då Tess Medinas recept på världens enklaste pulled chicken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Jubileumscocktail i Cadierbaren på Grand Hôtel StockholmBrand logo

Jubileumscocktail i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm

Världens enklaste pulled chicken

Ju längre kycklingen får stå och puttra, desto godare blir det.

Här har du världens enklaste pulled chicken – signerad mästerkocken Tess Medina
Eva Hilden Smith

6 portioner

Du behöver:

600 g kycklingfilé
1 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 påsar tacokrydda (à 28g)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningarna. Lägg i kycklingen och sjud i cirka 15 minuter tills de är genomkokta.
  2. Ta upp kycklingen och dra isär filéerna med två gafflar så att köttet faller isär. Spara buljongen.
  3. Koka upp krossade tomater tillsammans med tacokrydda och lägg ner kycklingen.
  4. Låt puttra under lock cirka 2 timmar för godast smak (det går att koka kortare tid). Späd med buljongen allteftersom.

Recept: Tess Medina, ur kokboken Á table med Tess
Foto: Eva Hildén