Våfflor med kaffekräm och hackad mörk choklad

Recept på våfflor med kaffekräm och hackad mörk choklad
Frasiga våfflor med kaffekräm och hackad choklad går lika bra till frukost, lunch, brunch eller middag – du bestämmer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: ChokladbudinoBrand logo

Middag hos Wood: Chokladbudino

Våfflor med kaffekräm och hackad mörk choklad

Kaffe, farin och kardemumma – här samsas mustiga smaker.

Lyxa till det med våfflor med kaffekräm och hackad mörk choklad

6 portioner

Du behöver:

3 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
3 dl standardmjölk
125 g smör
3 ägg

Till servering:

2 tsk brun farin
2 msk färskbryggt kaffe
1 dl vispgrädde
150 g mascarpone
30 g mörk choklad
4 stjälkar citronmeliss

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt mjölk och vispa ihop till en jämn smet. Smält 100 g smör och vänd ner i smeten. Hetta upp ett våffeljärn, pensla med smör och grädda våfflorna gyllene.
  2. Servering: Rör ut farinsockret i kaffet och låt svalna. Vispa ihop kaffe, grädde och mascarpone i en skål med elvisp. Vispa till krämen är tjock. Hacka chokladen fint och servera våfflorna med kaffekräm och choklad. Garnera med citronmeliss.

Foto: Peter Kam