Ugnsrostade morötter med pocherade ägg och fetaost
- AvCarolina Soudah
Att ugnsrosta morötter är ett suveränt sätt att ta reda på påsen som blivit liggande i kylen. Med pocherade ägg, fetaost och örtgremolata är måltiden komplett!
Ugnsrostade morötter, ägg och örtgremolata
Ugnsrostade morötter blir söta och smakrika. Servera med smulad fetaost, krämiga pocherade ägg och gremolata.
2 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 knippe morötter
1 msk olivolja
Flingsalt
Örtgremolata:
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
½ kruka persilja
1 citron, finrivet skal
2 msk mild olivolja
Servering:
150 g fetaost
4 pocherade ägg
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba eller skala morötterna. Har de blast så spara lite av den, men skölj noga.
- Dela morötterna och lägg på en plåt, blanda med olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills de är mjuka och har fin färg.
- Skala och finhacka vitlöken. Finhacka basilika och persilja. Blanda vitlök, örter, citronskal och olivolja.
- Pochera äggen i sjudande vatten med lite salt och ättika i. Servera morötterna med smulad fetaost, pocherade ägg och gremolata.
Foto: Eva Hildén
