Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto

  • AvRedaktionen
Ugnsrostad pumpa är supergott! Servera med pesto och en frisk grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 portioner

Du behöver:

2 butternutsquash, inte för stora

2 msk olivolja

3 msk grovhackad salvia

Salt

Nymalen svartpeppar

Pumpafröpesto

25 pumpafrön

1 vitlöksklyfta

1 bunt bredbladig persilja

25 g soltorkade tomater

1 röd chilifrukt

50 g parmesan

1 dl olivolja

1 lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj och torka pumporna. Halvera dem, gröp ur och kassera kärnorna och skär pumpan i kvartar.
  3. Ringla över olja och krydda med salvia, salt och peppar. Baka i ugnen i 30–40 minuter.
  4. Rosta pumpafröna i en torr panna. Se upp så att de inte blir brända.
  5. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och blanda tills det bildas en grov puré, ca 1 minut.
  6. Servera pumpan tillsammans med peston.
Recept på ugnsrostad butternut med pumpafröpesto
Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto.

Av: Timm Vladimir, Anna Wendt

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Lisa Björner