Ugnsbakade fyllda pannkakor
- AvRedaktionen
Ugnsbakade fyllda pannkakor är en jättebra rätt att göra på pannkaksrester. Strö över rostade pinjefrön och färsk basilika strax före servering för bästa resultat!
6 portioner
Pannkaksdeg:
2 ägg
5 dl lättmjölk
2 ½ dl vetemjöl
½ dl rapsolja
1 nypa salt
Fyllning:
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 msk olivolja
1 dl ricotta
1 ½ dl riven parmesan
2 dl oliver utan kärnor
1 dl konserverade kronärtskockshjärtan
2 nypor rivet citronskal
Flingsalt och nymalen svartpeppar
2–3 dl färdig tomatsås till pasta
1 dl riven parmesan
Till servering:
Rostade pinjefrön
Färsk basilika
Gör så här:
- Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och vispa sedan ner vetemjölet.
- Tillsätt resten av mjölken, rapsolja och salt.
- Vispa till en jämn smet. Låt vila i en halvtimme.
- Skiva vitlöken tunt. Tärna paprikan och zucchinin.
- Stek grönsakerna med vitlök i olivolja i ca 5 minuter.
- Ta pannan från värmen och rör ner ricotta och riven parmesan.
- Skiva oliverna och skär kronärtskockorna i mindre bitar. Vänd ner i pannan och krydda med citronskal, salt och peppar.
- Värm ugnen till 180°. Stek pannkakor.
- Skeda upp lite grönsaksröra på varje pannkaka.
- Rulla ihop och lägg rullarna tätt intill varandra i en ugnsform.
- Bred ca 2 dl färdig tomatsås över rullarna.
- Strö riven parmesan över och grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Strö rostade pinjefrön och lite färsk basilika över strax före servering.
Av: Sanna Kekäläinen
Foto: Fabian Björk