Tryffelrostad brysselkål med mandel

Recept på tryffelrostad brysselkål med mandel
Alla julbord behöver något grönt som lättar upp – satsa på denna tryffelrostade brysselkål med mandel och apelsin. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

En värmande äppelglögg – perfekt till julmingletBrand logo

En värmande äppelglögg – perfekt till julminglet

Tryffelrostad brysselkål med mandel

Julbordets godaste tillbehör får en lyxig twist av tryffel, pigg friskhet av apelsin och knaprighet från mandel. En hit!

Tryffelrostad brysselkål med mandel är ett lyxigt tillbehör på julbordet

10 bufféportioner

Du behöver:

500 g brysselkål
1 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
1/2 tsk ingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 apelsin, rivet skal
50 g mandelsplitt
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och tryffelolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllene. Ta ut och lägg upp på ett vackert fat. Riv över massor av apelsinskal och strö över mandelsplitt. Avsluta med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Blir det brysselkål över så laga en riktigt maxad carbonara

Foto: Lisa Björner