Tre sorters ostar med hemgjord päronkompott
- AvRedaktionen
Efter maten, till fredagsmyset eller på tjejfesten. En ostbricka sitter aldrig fel! Arrangera ostarna på ett vackert fat eller en bricka och servera dem tillsammans med en hemgjord päronkompott.
8 port
Du behöver:
3 ostar av varierande karaktär, exempelvis Gruyere, Stilton, Manchego och Morbier.
Päronkompott:
3 skalade, hårda päron, i små tärningar
1 msk riven färsk ingefära
2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl sött vitt vin
1 dl rostade och hackade valnötter
Gör så här:
Blanda päron, ingefära, socker, vinäger och vatten. Koka päronen i cirka 15 minuter, tills de är mjuka. Vänd ner valnötterna eller servera dem bredvid.
Av: Anna Wendt & Rebecca Petrovic
Foto: Lisa Björner