Bjud på elegant torsk crudo
- AvRedaktionen ELLE
Torsk crudo är en lättlagad förrätt med torskrygg, körsbärstomater, radicchio och rödlök. Elegant och lyxigt!
Torsk crudo
Elegant, lyxigt, lättlagat, smakrikt – precis som man vill ha det!
4 portioner
Du behöver:
250 g torskrygg
Salt
Rosépeppar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater
1 radicchio
1 näve färsk timjan
Gör så här:
- Vira torsken ordentligt i plastfolie och lägg den i frysen i 24 timmar. Ta ut fisken från frysen och skär den i tunna skivor medan den är fryst.
- Lägg ut skivorna på tallrikar, strö över salt, nymalen rosépeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja. Låt torsken dra i cirka 30 minuter i kylen.
- Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Lägg lökringarna i en sil och häll kokande vatten över dem. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Ansa radicchio och timjan.
- Fördela lökringarna över fisken tillsammans med tomatskivorna, radicchio och timjan, och servera direkt.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth