Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto
- AvRedaktionen ELLE
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto
Maxad smak och färg med tomat i såväl smet som topping.
4 portioner
Du behöver:
50 g smör
2 dl standardmjölk
3 ½ msk (50 g) koncentrerad tomatpuré
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Tomatpesto:
3 stjälkar färsk timjan
100 g soltorkade tomater i olja
2 sardeller (kan uteslutas)
2 msk färskpressad citronsaft
½ dl olivolja
2 msk pinjenötter
15 g parmesan
Salt och svartpeppar
Topping:
125 g körsbärstomater
1 litet knippe färsk basilika
2 mozzarellor
Gör så här:
Smält smöret och häll det i en blender med mjölk, tomatpuré och ägg. Mixa till slät konsistens. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och häll ner i blendern. Mixa 1 minut och låt sedan smeten vila i 15 minuter.
- Skölj timjan och hacka i en minihackare tillsammans med övriga ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj tomater och basilika. Skär eller riv mozzarella i mindre bitar. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Fördela pesto på våfflorna, toppa med mozzarella, tomater och basilika och servera genast.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
LÄS MER: