Tomatsallad med dragonvinägrett och burrata

Recept på tomatsallad med dragonvinägrett och burrata
Är du en av de lyckliga som odlat tomater denna sommar? Grattis! Då ska du göra den hör tomatsalladen med dragonvinägrett och krämig burrata.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo

Middag hos Wood: Vodkapasta

Tomatsallad med dragonvinägrett och burrata

Tomater i olika färger, rucola och krämig burrata. Vad kan gå fel?

Så gör du en vacker tomatsallad med dragonvinägrett och burrata

4 portioner

Du behöver:

400 g bifftomater
250 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
2 salladslökar
50 g rucola
1/2 kruka färsk basilika
1/2 knippe färsk dragon
2 burrata
2 msk olivolja

Dragonvinägrett:

1/2 knippe färsk dragon
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
4 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

Bröd (ev vitlöksbröd)
Ev serranoskinka
Ev oliver

Gör så här:

  1. Dragonvinägrett: Hacka dragonen fint. Blanda med senap och vinäger i en skål, och vispa sedan i olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj alla tomater. Skiva bifftomaterna och halvera körsbärstomaterna. Skölj salladslökarna och hacka dem fint. Lägg bifftomaterna på en tallrik och droppa vinägretten över. Lägg körsbärstomaterna ovanpå och toppa med sköljd rucola, basilika, dragon och salladslök. Lägg på burrata och droppa med olivolja.
  3. Till servering: Servera tomatsalladen med bröd och ev serranoskinka och oliver.

Foto: Columbus Leth