Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Tiramisu med amaretto och bär

24 jul, 2025
Recept på tiramisu med amaretto och bär
Genom att byta ut kaffet till amaretto så får du genast en somrigare variant av tiramisu. Genialiskt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Tiramisu med amaretto och bär

Byt ut kaffet och smaksätt säsongens tiramisu med Amaretto. Toppa med färska bär.

Tiramisu med amaretto och bär
Catarina König
Annons

6–8 portioner

Tid: 30 minuter + tid i kyl

Du behöver:

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
½ msk amaretto
200 g mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
100 g savoiardikex
2 msk amaretto
2 msk vatten
½ citron, rivet skal

Topping:

Färska bär

Gör så här:

  1. Separera äggulor och äggvitor.
  2. Tillsätt socker, vaniljpasta och ½ msk amaretto till äggulorna. Vispa fluffigt i 2–3 minuter. Vispa ner mascarponen.
  3. Vispa äggvitan styv (med rena vispar).
  4. Vispa grädden fluffig och toppig.
  5. Vänd ihop äggulekrämen med den vispade grädden, och vänd sedan in den hårt vispade äggvitan i smeten. Nu skall smeten vara riktigt fluffig och fin.
  6. Blanda 2 msk amaretto, vatten och rivet citronskal. Smaka av om du ev vill tillsätta mer likör.
  7. Dela varje kex i 3–4 bitar. Doppa kexen hastigt i vätskan och lägg i serveringsglas. Varva kexen med den fluffiga smeten, två lager av varje. Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna längre.
  8. Toppa tiramisun med jordgubbar, hallon och blåbär. Servera!
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvreBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvre

Recept och foto: Catarina König

Annons