Tiramisu med amaretto och bär
24 jul, 2025
Genom att byta ut kaffet till amaretto så får du genast en somrigare variant av tiramisu. Genialiskt!
Annons
Tiramisu med amaretto och bär
Byt ut kaffet och smaksätt säsongens tiramisu med Amaretto. Toppa med färska bär.
Annons
6–8 portioner
Tid: 30 minuter + tid i kyl
Du behöver:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
½ msk amaretto
200 g mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
100 g savoiardikex
2 msk amaretto
2 msk vatten
½ citron, rivet skal
Topping:
Färska bär
Gör så här:
- Separera äggulor och äggvitor.
- Tillsätt socker, vaniljpasta och ½ msk amaretto till äggulorna. Vispa fluffigt i 2–3 minuter. Vispa ner mascarponen.
- Vispa äggvitan styv (med rena vispar).
- Vispa grädden fluffig och toppig.
- Vänd ihop äggulekrämen med den vispade grädden, och vänd sedan in den hårt vispade äggvitan i smeten. Nu skall smeten vara riktigt fluffig och fin.
- Blanda 2 msk amaretto, vatten och rivet citronskal. Smaka av om du ev vill tillsätta mer likör.
- Dela varje kex i 3–4 bitar. Doppa kexen hastigt i vätskan och lägg i serveringsglas. Varva kexen med den fluffiga smeten, två lager av varje. Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna längre.
- Toppa tiramisun med jordgubbar, hallon och blåbär. Servera!
Recept och foto: Catarina König
Annons