Tigerkaka med choklad och saffran

  • AvLinn Grubbström
Recept på tigerkaka med choklad och saffran
Tigerkaka är en klassiker från barndomen och nu har vi tagit den till nästa nivå – med choklad och saffran!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo

Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Tigerkaka med choklad och saffran

Saftig kaka med mycket smör och smak av både choklad och saffran.

Här är receptet på tigerkaka med choklad och saffran

8 portioner

Du behöver:

200 g mjukt smör
210 g (2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
½ g stött saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en kakform. Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta/vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.
  2. Häll över hälften av smeten i en annan skål. Vänd ner siktad kakao i den ena och saffran i den andra och rör om. Häll omväxlande ljus och mörk smet i kakformen för att skapa ett mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen på galler.

Foto: Peter Kam