Tårtbotten – grundrecept
- AvRedaktionen
Det här grundreceptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor. Ett prövat recept som gör det lätt för dig att lyckas med tårtbaket.
10–12 bitar
Tid: 1 timme
Ingredienser:
150 g smör
3 ägg, ekologiska
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Till formen:
smör och ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Blanda mjölken med smöret och blanda ner det med äggblandningen.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten och blanda noga.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 35–45 minuter tills kakan känns torr.
- Ställ att svalna i formen.
Recept: Olika tårtor på samma tårtbotten
Av: Maria Zihammou
Foto: Åsa Dahlgren