Tagliolini med rökt fiskrom, vitlök och färsk chili
- AvSofie Nyblin
Pastarätt med bottarga som är rimmad, torkad tonfiskrom. Servera med en sås av vitt vin, chili och vitlök.
4 personer
Du behöver:
150 g bottarga (rimmad, torkad tonfiskrom)
320 g tagliolini
salt
3 vitlöksklyftor (skivade)
1/2 dl jungfruolivolja
1 dl torrt vitt vin
2 msk strimlad persilja
1 färsk röd chilifrukt
Gör så här:
Skär 8 tunna skivor bottarga till garnering, riv resterande bottarga på ett rivjärn. Koka pastan i saltat vatten, bryn vitlöken och chili i olja, tillsätt därefter det vita vinet, en nypa salt och den rivna bottargan. Låt pastan rinna av, blanda med den rivna botargan och tillsätt persilja. Fördela pastan på 4 tallrikar, garnera med den skivade bottargan.