Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Tagliatelle med valnötspesto

15 apr, 2017
AvSofie Nyblin
Tagliatelle med valnötspesto.
Krämig pasta med pesto gjord på valnötter, persilja, vitlök, olivolja, parmesan och grädde. Koka pastan, blanda med såsen och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Du behöver:

400 g tagliatelle

200 g valnötter

1 knippe bladpersilja

1 vitlöksklyfta

2 dl olivolja

30 g parmesan

1 dl vispgrädde

salt

Gör så här:

Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nöt och de fått lite färg. Låt svalna. Lägg valnötter, persilja och krossad och skalad vitlök i en matberedare och kör tills det är finhackat. Tillsätt under tiden olivolja i en tunn stråle. Blanda sedan ner nyriven parmesan och grädde. Smaka av med salt. Koka pastan, blanda med såsen och servera.

Tagliatelle med valnötspesto.
Tagliatelle med valnötspesto.

Recept: Tomas Tengby
Foto: Ulrika Tengby Holm

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons