Tacos med egen tacokrydda
- AvRedaktionen
Att krydda köttfärsen till tacos själv istället för att köpa färdig tacokrydda är både godare och billigare. Servera med dina favorittillbehör.
Tid: 35 minuter
Du behöver:
1 lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
olivolja
salt och svartpeppar
250 g köttfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 msk farinsocker
0,75 dl äppelcidervinäger
1/2 burk krossade tomater eller 2 dl passata
Gör så här:
- Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek lök, vitlök, salt och peppar i 5 minuter. Lägg i färsen och stek tills den är nästan färdig, häll av eventuellt extra fett.
- Tillsätt spiskummin, chili, farinsocker och vinäger. Låt puttra i 5 minuter och tillsätt passatan. Koka i 10 minuter till eller tills den mesta vätskan har kokat bort.
- Servera med tacoskal, riven ost, hackade tomater, hackad rödlök, hackad paprika och en klick gräddfil.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb