Tacofilé med grönsakssalsa
Låt fredagstacon sätta smak på kycklingen och servera med en färggrann grönsakssalsa och vitlökssås.
Tacofilé med grönsakssalsa
Krydda kycklingen på tacovis. Servera med vitlökssås och salsa.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
1 msk kinesisk soja
½ påse (14 g) taco kryddmix
1 msk olja
Vitlökssås:
3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm salt
Salsa:
250 g tomater
1 gurka
2 paprikor
1 rödlök
230 g kokta svarta bönor
1 finstrimlad färsk röd chili
30 g mâchesallad
Dressing:
2 msk olja
1 msk vinäger
½ tsk salt
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Blanda filéerna med soja och tacokrydda. Bryn i olja i en stekpanna, lägg över på ett ugnsfat. Ugnsstek i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta.
- Blanda vitlökssåsen.
- Skär grönsaker och lök till salsan i småbitar. Skölj bönorna och blanda med chili, grönsaker och sallad. Blanda dressingen och häll över.
- Skiva kycklingfiléerna. Servera med salsa och vitlökssås.
Foto: Lisa Björner
