Tacofilé med grönsakssalsa

Recept på tacofilé med grönsakssalsa
Lisa Björner
Låt fredagstacon sätta smak på kycklingen och servera med en färggrann grönsakssalsa och vitlökssås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Mer för mindre: PotatisbullarBrand logo

Mer för mindre: Potatisbullar

Tacofilé med grönsakssalsa

Krydda kycklingen på tacovis. Servera med vitlökssås och salsa.

Tacofilé på kyckling serveras med en färgstark grönsakssalsa
Tacofilé med grönsakssalsaLisa Björner

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
1 msk kinesisk soja
½ påse (14 g) taco kryddmix
1 msk olja

Vitlökssås:

3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm salt

Salsa:

250 g tomater
1 gurka
2 paprikor
1 rödlök
230 g kokta svarta bönor
1 finstrimlad färsk röd chili
30 g mâchesallad

Dressing:

2 msk olja
1 msk vinäger
½ tsk salt
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda filéerna med soja och tacokrydda. Bryn i olja i en stekpanna, lägg över på ett ugnsfat. Ugnsstek i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta.
  2. Blanda vitlökssåsen.
  3. Skär grönsaker och lök till salsan i småbitar. Skölj bönorna och blanda med chili, grönsaker och sallad. Blanda dressingen och häll över.
  4. Skiva kycklingfiléerna. Servera med salsa och vitlökssås.

Foto: Lisa Björner