Stenbitsrom med burrata och avokado

  • AvTimm Vladimir
Recept på stenbitsrom med burrata och avokado
Lyxa till det med burrata med avokado och den rom som du föredrar – tångkaviar och laxrom, båda fungerar fint i denna enkla rätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Stenbitsrom med burrata och avokado

Använd den rom du föredrar, tångkaviar eller laxrom smakar också fint här.

Starta middagen med stenbitsrom med burrata och avokado

4 portioner

Du behöver:

2 msk pinjenötter
2 avokador
100 g valfri rom
2 kulor burrata
1 msk citronolivolja

Garnering:

1 litet knippe körvel
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Halvera avokadorna, ta bort kärnorna och skär köttet i tunna skivor. Lägg avokado på ett serveringsfat, fördela rom ovanpå.
  2. Låt burratan rinna av, fördela i mindre bitar och lägg ovanpå rommen. Strö på pinjenötter, droppa olivolja över och garnera med lite körvel, salt och peppar.

Foto: Columbus Leth