Steak salad med belugalinser och fetaost

Recept på steak salad med belugalinser och fetaost
Columbus Leth
Matig steak sallad med belugalinser, fetaost och pinjenötter – allt gott på en och samma tallrik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Steak salad med belugalinser och fetaost

Vacker och god sallad med saftigt skivat kött och fräscha grönsaker.

Steak sallad med belugalinser och fetaost
Columbus Leth

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

200 g torkade belugalinser
800 g bifftomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
75 g färsk babyspenat
½ knippe färsk oregano
3 msk tamari
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Kött:

3 skivor entrecôte
1 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar

Till servering:

150 g fetaost
75 g rostade pinjenötter
Färsk oregano
Bröd

Ännu bättre med Markiz #8 - Krämig one pot-pastaBrand logo

Ännu bättre med Markiz #8 - Krämig one pot-pasta

Gör så här:

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpack­ningen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj och torka spenaten. Plocka oreganon.
  3. Blanda de kokta linserna med schalottenlök, vitlök och spenat i en skål. Smaka av med tamari, äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna i 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila några minuter och skär sedan i lite tjockare skivor.
  5. Servering: Lägg upp belugalinserna på ett stort fat. Toppa med tomater, skivat kött, smulad fetaost, pinjenötter och färsk oregano. Servera gärna med bröd.

Foto: Columbus Leth