Sportmuffins med matig fyllning

  • AvRedaktionen
Mättande matmuffins fyllda med prosciutto, soltorkade tomater, svarta oliver och parmesan.
Makalösa och mättande matmuffins fyllda med prosciutto, soltorkade tomater, svarta oliver och parmesan. Perfekt en krävande dag i skidbacken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

12 stora muffins

Tid: 40 minuter

Muffins:

2 1/2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 ägg

1/2 dl olja

1 1/2 dl naturell yoghurt

Fyllning:

strimlade soltorkade tomater

3–5 kärnfria svarta oliver

1/2 dl grovt riven parmesan

1 skiva prosciutto

2 skivor mozzarella

5 körsbärstomater

4–6 prinskorvar, i 2 cm-bitar

Gör så här:

Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg, olja, yoghurt och rör ihop till en deg. Fördela jämnt i formarna. Tryck ner valfri fyllning. Grädda i 20 minuter på 200°.

Sportmuffins med matig fyllning.
Sportmuffins med matig fyllning.

Recept och foto: Christel Nordberg & Katja Halvarsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!