Spenatfrittata med kantareller och fetaost
- AvJenny Norberg
Den här underbara frittatan med kantareller och fetaost är lika god dagen efter. Servera gärna med en god och fräsch sallad.
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g kantareller
smör till stekning
salt och peppar
100 g färsk spenat
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 ägg
150 g fetaost
Gör så här:
Stek kantarellerna gyllengula i smör, salta och peppra. Lägg i spenaten tillsammans med finhackad lök och vitlök. Låt allt fräsa tillsammans i några minuter, salta och peppra lite extra. Vispa äggen i en bunke och häll dem över spenatblandningen. Dra ner värmen något och blanda runt. Dra av stekpannan från plattan när äggen börjar stelna och smula över osten. Ställ in hela stekpannan i ugnen (kontrollera att det är ett värmetåligt handtag), på 220° i cirka 10 minuter eller tills frittatan blivit fluffig och fått en fin gyllenbrun färg.