Spansk tortilla med röd paprika

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
spanish pepper and potato omelette

Spansk tortilla med röd paprika

2 personer

Tid: 30 minuter

Den spanska omeletten är god med svarta och gröna oliver som tillbehör.

200 g potatis (gärna delikatesspotatis)

1 liten rödlök (skuren i smala klyftor)

1/2 röd paprika (skivad)

olja till stekning

salt och peppar

4 ägg (vispade)

1/2 litet knippe basilika (smulad)

1 handfull vattenkrasse, ruccola och färsk spenat (till servering)

Koka potatisskivorna 4–5 minuter tills de precis blivit mjuka. Stek lök och paprika mjuka i en stekpanna i 1 msk olja. Tillsätt potatisen och stek i någon minut. Salta och peppra, häll i äggen och basilikan och rör om. Stek tills omeletten satt sig och blivit svagt gyllenbrun på undersidan, ställ sedan in i ugnen under uppvärmt grillgaller i någon minut. Skär upp tortillan i tårtbitsstora bitar och servera med sallad.