Spagetti med sparris och mozzarella
- AvRedaktionen
Pasta och sparris gillar varandra. Här med haricots verts och vitlök. Toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
4 personer
Du behöver:
350 g spagetti
250 g grön sparris
250 g haricots verts
3 vitlöksklyftor, i skivor
3 msk rapsolja
150 g mozzarella
basilikablad
salt
nymald svartpeppar
olivolja
Gör så här:
- Bryt av ca 2–3 cm av sparrisens ändar och förväll i kokande saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
- Klipp av ändarna på haricots vertsen och förväll i saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
- Stek vitlöksskivorna i stekpanna med rapsolja utan att de tar färg.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Stek sparris och haricots verts tillsammans med vitlöken i stek pannan i några minuter, vänd ner den nykokta, avrunna pastan och vänd om så att allt blandar sig.
- Lägg på tallrikar och toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson