Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Somrig rosensaft

07 jul, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på somrig rosensaft
Gör som My Feldt och ta tillvara på det som finns i trädgården – låt rosorna bli en somrigt god rosensaft.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Syrligt god Pink Beet LemonadeBrand logo
Syrligt god Pink Beet Lemonade

Rosensaft

Den här saften smakar sommar och eufori! Tänk på att välja en rossort med mycket doft.

Så gör du somrig rosensaft

Ca 1 1/2 liter koncentrerad saft

Annons

Du behöver:

Blad från 30 vresrosor eller annan ätlig ros med stark doft
290 g färskpressad citronsaft (ca 6 citroner)
Finrivet skal från 1 citron
750 g (ca 8 ½ dl) strösocker
1 liter vatten

Du behöver:

  1. Lägg rosenblad, citronsaft och -skal i en bunke.
  2. Koka socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Häll sockerlagen over rosenbladen. Täck med lock, ställ i kylen och låt stå och dra i 2 dagar.
  3. Sila av rosenbladen och tappa upp saften på rena, steriliserade flaskor. Saften håller i 1–2 veckor i kylen. Vill du förlänga hållbarheten kan du frysa in saften.

Recept: My Feldt Foto:Linda Lomelino

Annons