Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm

  • AvRedaktionen
Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.
Underbart somrig och god jordgubbstårta med marängbotten och vaniljkräm. Perfekt till midsommar! Vill du ha riktigt mycket av den goda krämen, gör dubbel sats – som på bilden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

12 bitar

Tid: 1 1/2 timme

Botten:

4 äggvitor

3 dl socker

4 droppar ättiksprit

3 dl Kelloggs Rice Krispies

1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)

Vaniljkräm:

4 äggulor

1 dl socker

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

125 g smör

1 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

Topping:

3 dl vispgrädde

1 liter färska bär (till garnering)

Gör så här:

Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.

Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.
Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm.

Recept: Caroline Rittfeldt och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!