Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Sillsallad med pepparrotskräm

20 maj, 2017
AvRedaktionen
Sillsallad med pepparrotskräm.
Julens klassiker i sommarskrud! Inlagd sill med färskpotatis, rödbetor, gul lök, grönt äpple och en pepparrotskräm på gräddfil och pepparrot.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 portioner

Du behöver:

5 färska rödbetor (kokta, kalla)

3 färskpotatis (kokta, kalla)

2 färska gula lökar

1 grönt äpple

300 g matjes- eller inlagd sill

1 bit färsk pepparrot

3 dl gräddfil

salt

Gör så här:

Skiva eller hacka betor, potatis, lök och äpple. Blanda eller lägg upp i en skål tillsammans med sillen. Strö över lite finriven pepparrot. Blanda gräddfil med finriven pepparrot, ta lite i taget och välj styrka efter smak och smaka av med lite salt. Servera pepparrotskrämen till sillsalladen.

Sillsallad med pepparrotskräm.
Sillsallad med pepparrotskräm.

 

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons