Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad
- AvRedaktionen
Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.
4 portioner
Tid: 20-40 min
Sockersaltad norsk fjordörret
250 g norsk fjordörret
25 g socker
25 g salt
Sätt ugnen på 80°C. Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter. Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar. Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.
Fänkålssallad
0,5 st fänkål
0,5 st schalottenlök
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
0,5 tsk salt
Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar. Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).