Snittar med grönmögelost och aprikoser

  • AvSofie Nyblin
Pumpernickel kan bytas ut mot kavring, ta då ut små rundlar med hjälp av ett glas. Ostcrèmen kan förberedas och förvaras i kylen innan den spritsas på brödet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
EC302-Fina festen
Snittar med grönmögelost och aprikoser.

20 stycken

Du behöver:

50–75 g torkade aprikoser

300 g ädelost 100 g riven ost (t ex herrgård eller grevé)

ca 2 dl vispgrädde

20 skivor pumpernickel

Garnering:

valnötter

Gör så här:

Strimla och hacka aprikoserna fint och blötlägg dem i cirka 5 timmar. Rör osten smidig, kör den gärna i matberedare. Tillsätt grädden lite i taget, tills röran har en krämig, men inte för lös, konsistens. Krama ur aprikoserna. Tillsätt dem i ostkrämen, så mycket du tycker är lagom. Förvara ostkrämen kallt. Ta fram den en stund innan servering, så är det lättare att bre eller spritsa den på brödet. Garnera ev med valnötter.