Snittar med grönmögelost och aprikoser
- AvSofie Nyblin
 
Pumpernickel kan bytas ut mot kavring, ta då ut små rundlar med hjälp av ett glas. Ostcrèmen kan förberedas och förvaras i kylen innan den spritsas på brödet.
20 stycken
Du behöver:
50–75 g torkade aprikoser
300 g ädelost 100 g riven ost (t ex herrgård eller grevé)
ca 2 dl vispgrädde
20 skivor pumpernickel
Garnering:
valnötter
Gör så här:
Strimla och hacka aprikoserna fint och blötlägg dem i cirka 5 timmar. Rör osten smidig, kör den gärna i matberedare. Tillsätt grädden lite i taget, tills röran har en krämig, men inte för lös, konsistens. Krama ur aprikoserna. Tillsätt dem i ostkrämen, så mycket du tycker är lagom. Förvara ostkrämen kallt. Ta fram den en stund innan servering, så är det lättare att bre eller spritsa den på brödet. Garnera ev med valnötter.