Snabb thaigryta med fisk och potatis
- AvRedaktionen
Matig och mättande gryta med fisk, potatis, tomater, kokosmjölk och röd curry. Extra snabb om du har några kokta potatisar över från tidigare. Då kan du lägga i potatisen samtidigt med fisken och tomaterna.
1–2 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1 burk lätt kokosmjölk
1 msk thai red curry paste
6 små potatisar, halverade
6 körsbärstomater
200–250 g vit fiskfilé, skuren i bitar
1 lime, saften
färsk koriander, några hackade kvistar
2 tsk thailändsk fisksås
Gör så här:
Värm kokosmjölken med currypastan i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt småputtra tills den börjar mjukna, 10–15 minuter beroende på potatissort, prova med en sticka. Tillsätt tomater och fisk och låt sjuda i runt 3 minuter, tills fisken är genomkokt. Pressa i limesaft, rör i färsk koriander och smaka av med thailändsk fisksås, som ger sälta och intressant karaktär.
Recept: Lulu Grimes
Foto: Jean Cazals