Snabb pastasallad med parmaskinka

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på snabb pastasallad med parmaskinka
Columbus Leth
När man vill äta enkelt och gott är det perfekt att ha det här enkla receptet nära till hands – en snabb pastasallad med massa grönt och parmaskinka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Pastasallad med parmaskinka

En fräsch och mättande sallad där du använder din favoritpasta.

Fixa en snabb pastasallad med mycket grönt och parmaskinka
Columbus Leth

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

300 g pasta
200 g skalade edamamebönor från frysen
125 g sockerärtor
1 squash
2 msk olivolja till stekning
Salt
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja

Citrondressing:

1 ½ tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
3 msk crème fraiche
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 msk citronsaft

Till servering:

50 g fetaost
12 skivor parmaskinka
Bröd

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt den sedan rinna av ordentligt medan du gör resten av salladen.
  2. Lägg edamamebönorna i en värmetålig skål och häll kokhett vatten över dem. Låt dem stå i 2 minuter tills de tinat. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj squashen och skär den i tunna skivor på längden. Stek squashskivorna i olja i en grill- eller stekpanna på båda sidor till de fått lite färg. Salta. Skölj och grovhacka basilika och persilja. Vänd den lätt avkylda pastan samman med bönor, ärtor, stekt squash och kryddörter i en salladsskål.
  3. Citrondressing: Blanda senap, honung, crème fraiche och olja i en skål. Krydda med salt och peppar. Smaka av dressingen med citronsaft så att den känns fräsch och lätt syrlig.
  4. Servering: Blanda ner lite dressing i pastasalladen och lägg upp den på ett serveringsfat. Toppa salladen med fetaost och servera med ­parmaskinka och ett gott bröd till.

Foto: Columbus Leth